Tagoknak

Facebook

Tanfolyamok

Jelenleg nincs elérhető aktuális tanfolyamunk, kérlek érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

Moxa - köpöly terápia

Kezelés jellege: Természetgyógyászati kezelés
Kezelés időtartama: 40 perc
Kezelés ára: lásd árlista ide kattintva

Mit kell tudni a kezelésről?

Sokaknak talán ismerősen cseng a köpölyözés szó. Nos, nem véletlenül, hiszen ez a vákuumtechnológia egyik ősi formája. A köpölyözés lényegében nem más, mint hő és egy üvegbura segítségével légmentes közeg létrehozása. A hőt helyettesítheti egy pumpa is, és az 'üvegbura' avagy köpölyöző pohár a korai időkben, pontosabban az ősi egyiptomiaknál még bambuszból készült. A görögök pedig annyira nagyra becsülték a köpölyözés, azaz vákuumos kezelés erejét, hogy az orvosok emblémájául is a köpölyözőburát választották.

Moxa - köpöly terápia

Moxa-köpöly terápia - a komplex kezelés részeként, az energia blokkokra és az energia áramlás támogatására. Kombinálható test és fülakupresszúrával, ill. fülakupunktúrával.

A köpölyözés egy vákuum technika, a moxa terápia pedig egy melegítéses módszer, amivel kezelhetünk pl. izomfájdalmakat, cellulitiszt, túlsúlyt, emésztési gondokat, jó immunerősítésre, keringési zavaroknál, fogyás támogatására, fejfájás, migrén esetén, allergiáknál, cukorbetegségnél.

Mikor használták a köpölyözést?

A köpölyözés terápiás hatásait meghűlések, migrén, depresszió, rossz vérkeringés, túlsúly, szorulás, hasmenés, vagy épp izomfájdalmak, menstruációs rendellenességek (pl. rendszertelen menzesz) esetén használták, de lényegében bármilyen esetben, amikor úgy feltételezték, hogy a testben az energia útja el van záródva, és ezt az elzáródást a vákuum fogja feloldani.

Hogyan hat a köpölyözés?

A köpölyözés logikája szerint a vákuum felszívja a gátolt energiaáramlású, rosszul működő testrészt (energetikai ponton elhelyezkedő bőrt), és ezáltal széttöredezik az elzáródást okozó blokk, vagy csomó. Galénosz görög orvos szerint a vér, váladék, nyirok természetes folyása, áramlása a testben az egészség záloga, vagyis betegség mindaz, ami ezt az áramlást gátolja. A köpölyözés tehát nem mást szolgál, mint a természetes testi áramlások újraindítását, felszabadítását, a test revitalizálását.

Köpölyözés a narancsbőr ellen

A mai értelemben vett szépészeti vákuumtechnológia a régi típusú köpölyözés példájára azt célozza, hogy a test különböző pontjain felgyülemlett cellulitisz, amely gátat szab a bőr helyes vérkeringésének, csökkenjen a kezelendő, és a cellulit-lerakódások következtében nemkívánatos bőrfelületeken.

Hogyan történik a köpölyözés?

Az egyiptomiaknál a bambuszburákat, a későbbi korokban az üvegpoharakat vagy közvetlenül a problémás kezelendő terület fölé helyezték fejjel lefelé, vagy, ahogy azt logikusan feltételezhetjük, a kiemelt fontosságú energetikai pontok fölé, amely az ázsiai gyógyításnak is a lényege. Olyannyira közösek ezek az ősi gyógymódok, mint a legfontosabb receptek vagy mesék gyökerei, közös emberi kultúránk részei.

Az európai köpölyözésnél általában az üvegburát előzetesen áthevítették (pl. egy forró textildarab vagy gyertya segítségével), és a felmelegített poharat a problémás testrészre helyezték gyorsan - ügyelve arra, hogy a köpölyöző pohár a bőr teljes felületével érintkezzen, és így valóban vákuum jöjjön létre.

Sokféle köpölyözési technika - közös hatásmechanizmus

Az ázsiai köpölyözésnél az akupunktúra és a vákuumos kezelés kombinálódik: a bőrbe egy akupunktúrás tűt szúrnak (az európai változatnál pici sebeket is ejtettek olykor a bőrön). A köpölyözőpohárban keletkezett vákuum szinte magába szippantja a bőrt, látszik, ahogy megemelkedik a bőrfelszín, és a korai egyiptomi/görög/ázsiai elképzelés is már az volt, hogy ilyenkor a bőrrel együtt a fontos testi folyadékok, elsősorban a vér is eltérül szokásos irányából, elkerüli a gátló területeket és végre újra szabadon folyhat.

Ezért is utalnak sokszor a köpölyözésre mint derivációs (eltérítő) terápiára. A köpölyözés ugyanakkor aktivizálja a perifériára került (vagy akár „a test által perifériára küldött”) nemkívánatos csomókat, cisztákat, toxikus anyagokat. Végső soron ugyanaz a köpölyözés filozófiája, mint a méregtelenítésé: ami gátolja a testi folyamatok és testnedvek szabad áramlását (legyen az szorulás vagy felhalmozódott testzsír), attól meg kell szabadulni, a testi és lelki egyensúly érdekében.